söndag 14 november 2010

LCHF fläskpannkaka

Den här pannkakan blev en favorit direkt för hela familjen. Originalreceptet finns här, men eftersom jag vill göra pannkakan i en stor ugnsform har jag förstorat receptet lite. Det får gärna bli bitar kvar eftersom den är god att äta kall också.
Det här receptet blev lagom till en stor långpanna.


LCHF FLÄSKPANNKAKA

2 pkt bacon
12 ägg
2 dl vispgrädde
60 g smör
2 dl finstrimlad purjo el. finstrimlad chalottenlök
ca 4 dl riven ost (helst västerbottenost)

¤ Sätt ugnen på 225 grader
¤ Dela baconet i 3 delar och lägg skivorna tätt bredvid varandra i en stor långpanna och fördela smöret i stavar, ovanpå.
¤ Sätt in formen mitt i ugnen och låt baconet få lite färg och smöret blanda sig med flottet från baconet (det ska se fett ut)
¤ Strö över löken och 2 dl av osten.
¤ Vispa ihop ägg och grädde och häll försiktigt i långpannan
¤ Strö över resten av osten och sätt in i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills pannkakan fått fin färg

Mycket god och mättande, och man håller sig mätt länge på den. Passar perfekt att ta med i matlåda eller som utflyktsmat. Också ett perfekt mellanmål, ifall man vill ha det.


3 kommentarer:

  1. Detta blev perfekt stapelmat i vårt hushåll! Perfekt att ha på lut i frysen som snabbmat. Perfekt både varm och kall i lunchlådan åt maken Snickaren. Bara att anpassa bitens storlek efter hunger. Bra mat!

    SvaraRadera
  2. Jag som älskar fläskpankaka tycker den är supergod! Gjorde utan lök dock- jättegod!

    SvaraRadera
  3. Kanongott! Jag har verkligen saknat fläskpannkaka sen jag började med LCHF men detta är ännu bättre! Brukar variera lite efter humör med att slänga i rivna morötter och paprika eller vad för grönsaker man nu råkar ha hemma. Supergott och jättelätt, så ska ett bra recept vara!

    SvaraRadera