torsdag 4 november 2010

Frasig skinkpaj


Det här är ett gammalt recept som jag tar fram nu och då. Skinkpajen är god, snabb och lättlagad. Ofta varierar jag fyllningen lite med olika kryddor, lite ananas osv...allt efter vad jag vill ha för smak på pajen. Mycket gott när man vill ha något matigt på kvällen.

FRASIG SKINKPAJ

 4 smördegsplattor
 2 gula lökar
 1 msk smör
 salt, svartpeppar
 100 g rökt skinka i strimlor
 150 g riven ost
 1 ägg till pensling

1. Tina smördegsplattorna en aning och lägg dem två och två lite över varandra och kavla ut dem en aning. Kläm fast kanterna och pensla med uppvispat ägg. Lägg dem i kylen.
2. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smöret. Ta bort stekpannan från värmen och rör ner strimlad skinka och riven ost. Smaksätt med salt och peppar.
3. Lägg ena degplattan på bakplåtspapper på en bakplåt. Lägg på fyllningen och lägg över den andra degplattan. Kläm till kanterna och pensla ordentligt med uppvispat ägg. Skär några snitt i degen så att luften kan pysa ut under gräddningen.
4. Grädda i 200 graders ugn i ca 25 minuter på mittersta falsen.

Servera med en god grönsallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar