Undrar om man kan få för många kladdkakerecept? Det tror jag faktiskt inte, eftersom det finns så enormt många och de flesta är mycket goda!
Den här kakan har extra god smak, testa gärna :)
KOLAKLADDKAKA
125 g smör
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl ljus sirap
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
Ugnsvärme 175 grader 18 - 20 minuter
1. Smält smöret och rör ner socker, sirap och ägg i kastrullen
2. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i smeten och rör slät.
3. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 24 cm i diameter, och häll i smeten.
4. Grädda kakan ca 18 - 20 minuter, den ska vara lite lös i mitten.
5. Låt kakan kallna helt
Servera med vispad grädde eller vaniljglass och kanske bär eller frukt!
Vilken fin sida du har!
SvaraRaderaMmm kladdkaka var inte igår och verkar det finnas många goda att välja på.
Än en gång grattis till din kexvinst i min tävling!