måndag 8 november 2010

Banankaka med kaffesmak

Ofta tycker jag att banankakor blir alldeles för söta, men nu har jag hittat en som är jättegod och som hela familjen gillar. Lätt att vispa ihop när man har bananer som börjar bli lite bruna och prickiga! Receptet hittade jag på den här trevliga bloggen.


BANANKAKA med kaffesmak

3 ägg
2 dl socker
ca 2-3 bananer
100 g smält smör
0,5 dl mjölk
0,5 dl kallt starkt kaffe
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3,5 dl vetemjöl

Lägg ugnen på 175 grader

Vispa ägg och socker pösigt, bryt ner bananerna i större bitar medan du fortsätter att vispa. Vispen mosar dem lagom mycket.
Tillsätt det smälta smöret,  mjölken och kaffet.
Blanda ihop vaniljsocker, socker och vetemjöl och rör ner det i smeten, blanda ordentligt.
Häll i välsmord form och grädda, på nedersta falsen, i 175 grader  ca 45 minuter,  tills kakan känns torr.
Låt kallna lite innan du stjälper upp den.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar