fredag 19 november 2010

Carolas Sockerkaka

Bland alla de sockerkakor jag bakat har den här blivit en favorit. Receptet har jag fått av min arbetskamrat som i sin tur fått det av sin mormor.
Kakan blir saftig och god och har strykande åtgång.



CAROLAS SOCKERKAKA

Sätt ugnen på 175 grader

Vispa 2 ägg med 3 dl strösocker
Häll i 100 g smält smör
Blanda och vispa ner 3 dl mjöl, 2 tsk bakpulver och 1 tsk vaniljsocker.
Rör sist ner 1,5 dl kokande vatten

Häll i smord och bröad form (24 cm)
Pudra över kanel och pärlsocker
Grädda i 175 grader, ca 35 minuter


4 kommentarer:

  1. Mums! En vanlig enkel sockerkaka är något som glöms bort nu för tiden. Men så gott!

    SvaraRadera
  2. Blev inte alls bra ;(( för mjuk ;((

    SvaraRadera
    Svar
    1. Märkligt, jag har bakat den många gånger och den blir jättefin!

      Radera