söndag 31 oktober 2010

Mandel-äppelkaka....


Ursprungligen heter kakan något helt annat, men eftersom jag ändrat en del i receptet så har jag ändra namnet också! Hur som helst så är den mycket god! Mandelmassan i kakan gör att den nästan smälter i munnen!
Gott att servera vispad grädde eller vaniljsås till kakan, men också mycket gott att avnjuta som den är, till en kopp kaffe :))


MANDEL-ÄPPELKAKA

200 g mandelmassa
75 g smör
4 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
ca 3 äpplen
kanel och pärlsocker

¤ Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform, 24 cm i diameter.
¤ Riv mandelmassan grovt. Blanda i smöret och rör det poröst och fluffigt.
¤ Dela äggen i gulor och vitor. Blanda ner äggulorna, en i taget i mandelsmörvispet och vispa kraftigt under tiden.
¤ Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
¤ Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Bred ut smeten i formen.
¤ Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor.
¤ Fördela äppelklyftorna på kaksmeten och strö över kanel och pärlsocker. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 35 min.

1 kommentar:

  1. Den där kladdisen såg inte dum ut! Vet precis vem som skulle gilla den!

    SvaraRadera