SNABB PIZZABOTTEN
1 1/2 dl mjölk
1 tsk salt
3-4 msk olivolja
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Det blir en stor pizza som ska täcka en hel bakplåt.
FRASIG PIZZABOTTEN med jäst
175 g vetemjöl special
1/4 tsk salt
ca 10 g jäst
1,5 dl ljummet vatten
1 msk olivolja
Rör ut jästen i vattnet och häll i övriga ingredienser.
Rör ihop till en deg och knåda i 5 min tills du har en jämn och elastisk deg.
Täck över och låt vila i 1,5 timme
Den här degen gör jag dubbel sats av, när jag vill ha en riktigt stor familjepizza som täcker en hel plåt.
Kavla och tryck ut pizzadegen på bakpapperklädd plåt.
Jag penslar alltid kanterna med olivolja för att få dem spröda och fina.
Vill man inte göra egen tomatsås, så är det gott att använda chilisås istället.
Därefter har man på ordentligt med riven ost!!!
Ovanpå osten använder man valfri fyllning.
Dagens Pizza fick följande fyllning ovanpå osten:
3 chalottenlökar, skurna i strimlor
3 små fefferonifrukter, smått skuret
Lite grillad paprika i strimlor
Rökt skinka, i små bitar
4 ananasringar, i mindre bitar
gott att strö curry ovanpå
Pizzan gräddas i 250 grader, ca 15 min eller tills pizzan har fin färg!
Ät och njut!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar