tisdag 12 oktober 2010

Snabb och god Bärkaka

En mycket snabb och förödande god kaka som gräddas i långpanna, så det blir många smaskiga bitar att mumsa på!
Den blir supergod med lingon ovanpå, men det fina är att man kan använda vilka bär man vill på kakan!


GOD BÄRKAKA

200 g smör
6 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
250 - 400 g valfria, färska eller frysta bär:
hallon, blåbär, rödavinbär, körsbär, lingon
50 - 100 g mandelspån

Smält smöret i en gryta och låt svalna lite.
Rör ner socker, ägg, vaniljsocker och mjöl.
Rör ihop till en jämn smet.
Häll ut den i långpanna klädd med bakplåtspapper.
Fördela bären över kakan och strö över mandelspån.
Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
Låt svalna och skär i rutor


4 kommentarer:

  1. Jag länkade till din blogg på facebook. Hoppas det är ok. Ska nu testa din kaka, med blåbär.
    kram

    SvaraRadera
  2. Svar
    1. Hej! Nej det ska inte vara något bakpulver i kakan!!
      Den är jättegod, känns som den smälter i munnen :))
      Kram

      Radera