lördag 23 oktober 2010

GlassCheesecake

Nu i helgen hade vi ett litet kalas för min bror som fyllde år! Eftersom han inte ville ha varken kalas eller tårta så hittade jag på nåt annat gott istället för tårta!
Den här Cheesecaken har jag gjort många gånger och den är snabblagad och godare än vilken glass som helst! Nu valde jag att dekorera med frukt och servera tillsammans med en god kladdkaka och den kombinationen är suveränt god!


GLASSCHEESCAKE

200 g Philadelfiaost
3 ägg  (gulor och vitor för sig)
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Digestivekex  (lite som ska fastna i det man smörjer formen med)
3 dl grädde som vispas

Smörj en pajform och täck botten med krossade kex

¤ Vispa vitorna väl
¤ Vispa grädden

¤ Blanda ihop ost, socker, äggulor, vaniljsocker, salt och kör en stund med elvisp
¤ Blanda sedan i den vispade grädden
¤ Rör till sist ner de hårt vispade äggvitorna försiktigt, till en jämn smet
¤ Häll glassmassan i pajformen och ställ in i frysen minst 7 - 8 timmar, eller över natten

Låt tina ca 1/2 timme före servering
Garnera gärna med valfria frukter eller bär

Ät och njut :))


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar