tisdag 5 oktober 2010

Ananaspaj


För några år sedan fick jag det här receptet av en dåvarande arbetskompis!
Allt sedan dess har jag gjort pajen lite nu och då vid olika tillfällen! Den är allra godast att äta dagen efter, gärna tillsammans med en god vaniljglass!

ANANASPAJ

pajbotten:

3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 dl socker
150 g smör

fyllning:

1 ägg
 250 g creme fraiche
1/2 dl socker
3 tsk vaniljsocker
1 burk krossad ananas med spad (432g)

Blanda torra ingredienserna till pajdegen
Smält smöret och häll det över mjölblandningen
Rör ihop till en deg
Bred ut degen i en stor pajform

Till fyllningen:
Rör ihop ägg,creme fraiche, socker och vaniljsocker
Häll i krossade ananas med spadet
Rör ihop och fördela över pajdegen i formen

Grädda i mitten av ugnen ca 35 min i 175 grader

Låt svalna, gärna över natten och avnjut pajen med lite god glass!


1 kommentar:

  1. Mmmmm, nu blir jag sugen fast jag redan ätit efterätt.

    Kul med lite annat att skriva om kan jag tänka.

    Kram

    SvaraRadera