För några år sedan fick jag det här receptet av en dåvarande arbetskompis!
Allt sedan dess har jag gjort pajen lite nu och då vid olika tillfällen! Den är allra godast att äta dagen efter, gärna tillsammans med en god vaniljglass!
ANANASPAJ
pajbotten:
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 dl socker
150 g smör
fyllning:
1 ägg
250 g creme fraiche
1/2 dl socker
3 tsk vaniljsocker
1 burk krossad ananas med spad (432g)
Blanda torra ingredienserna till pajdegen
Smält smöret och häll det över mjölblandningen
Rör ihop till en deg
Bred ut degen i en stor pajform
Till fyllningen:
Rör ihop ägg,creme fraiche, socker och vaniljsocker
Häll i krossade ananas med spadet
Rör ihop och fördela över pajdegen i formen
Grädda i mitten av ugnen ca 35 min i 175 grader
Låt svalna, gärna över natten och avnjut pajen med lite god glass!
Mmmmm, nu blir jag sugen fast jag redan ätit efterätt.
SvaraRaderaKul med lite annat att skriva om kan jag tänka.
Kram