Förra veckan bakade jag en riktigt god kaka.
Jag använde blåbär i kakan men det går att byta ut till
hallon eller kanske andra bär.
Receptet hittade jag på den här bloggen.
MJUK BLÅBÄRSKAKA lchf
6 ägg
3 msk Stevia Strö (eller honung eller kokossocker)
1 1/4 dl kokosnötsmjöl
1 1/4 dl smält kokosolja
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
225 g frysta blåbär
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla ingredienser utom bären i en stor bunke.
3. Vispa med elvisp till en slät smet.
4. Rör ner de frysta bären.
5. Spänn bakpapper i botten på en springform, 24 cm.
6. Smörj formen och bröa kanterna med pofiber.
7. Bre ut smeten i formen och grädda i 175 grader ca 30 - 35 minuter
8. Ta ut kakan och låt den svalna.
Servera med glass eller vispad grädde.
Så god den ser ut! Fick själv ett sug efter något gott med blåbär, vilket resulterade i söta blåbärsmuffin :)
SvaraRaderaHej
SvaraRaderaVilken fin kaka! Vad roligt att du tyckte om den och tack för den fina länkningen!
/Magnus & Jenny
Mmm...vilken god kaka! Dem måste jag också testa! :)
SvaraRaderaHa en toppen dag!
kramar!
//Lana
mmmmm gott :)
SvaraRaderaSkit äckligt! Bortkastad arbete.
SvaraRadera