söndag 17 mars 2013

Mjuk blåbärskaka (lchf)

Förra veckan bakade jag en riktigt god kaka.
Jag använde blåbär i kakan men det går att byta ut till 
hallon eller kanske andra bär.
Receptet hittade jag på den här bloggen.




MJUK BLÅBÄRSKAKA        lchf

6 ägg
3 msk Stevia Strö (eller honung eller kokossocker)
1 1/4 dl kokosnötsmjöl
1 1/4 dl smält kokosolja
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
225 g frysta blåbär

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla ingredienser utom bären i en stor bunke.
3. Vispa med elvisp till en slät smet.
4. Rör ner de frysta bären.
5. Spänn bakpapper i botten på en springform, 24 cm.
6. Smörj formen och bröa kanterna med pofiber.
7. Bre ut smeten i formen och grädda i 175 grader ca 30 - 35 minuter
8. Ta ut kakan och låt den svalna.

Servera med glass eller vispad grädde.



5 kommentarer:

  1. Så god den ser ut! Fick själv ett sug efter något gott med blåbär, vilket resulterade i söta blåbärsmuffin :)

    SvaraRadera
  2. Hej

    Vilken fin kaka! Vad roligt att du tyckte om den och tack för den fina länkningen!

    /Magnus & Jenny

    SvaraRadera
  3. Mmm...vilken god kaka! Dem måste jag också testa! :)
    Ha en toppen dag!
    kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
  4. Skit äckligt! Bortkastad arbete.

    SvaraRadera