Den här goda grytan har jag gjort några gånger nu
och hela familjen gillar den, så därför får receptet
åka in här på bloggen.
Receptet finns i Anna Hallén´s bok "LCHF-husmanskost".
Blomkålsris är gott att servera till.
CURRYKYCKLINGGRYTA lchf
4 portioner + 2 matlådor
600 g kycklingfilé
2 paprikor
2 gula lökar
5 msk smör att steka i
3 msk curry
1 msk paprikapulver
5 dl vispgrädde
2 msk creme fraiche
2 msk koncentrerad apelsinjuice
2 msk kinesisk soja
2 krm svartpeppar
1. Skär kycklingfiléerna i bitar.
2. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar.
Skala och skär löken i klyftor.
3. Bryn kycklingen i smör i en stor gryta.
Tillsätt paprika, lök, curry och paprikapulver och låt fräsa
med några minuter.
4. Tillsätt vispgrädde, creme fraiche, apelsinjuice, soja och peppar.
5. Låt småputtra ca 10 minuter.
Det går bra att välja bort apelsinjuicen om man inte vill ha den
söta smaken, grytan är god även utan.
Oh, vad smaskens det låter!
SvaraRaderaHa en toppen kväl!
Kram kram
//Lana
Åhh gott! Har lagat den förut .. älskar curry i mat!
SvaraRadera:)
Smaskigt!!
SvaraRaderaFunderade precis på vad jag skulle göra med kycklingen jag plockade ur frysen nyss....kanske detta!!??!!
Vad gott!!
SvaraRaderaSer väldigt gott ut. Men med apelsinjuice är det inte lchf
SvaraRadera