onsdag 13 mars 2013

Currykycklinggryta (lchf)

Den här goda grytan har jag gjort några gånger nu
och hela familjen gillar den, så därför får receptet
åka in här på bloggen.
Receptet finns i Anna Hallén´s  bok "LCHF-husmanskost".
Blomkålsris är gott att servera till.



CURRYKYCKLINGGRYTA    lchf

4 portioner + 2 matlådor


600 g kycklingfilé
2 paprikor
2 gula lökar
5 msk smör att steka i
3 msk curry
1 msk paprikapulver
5 dl vispgrädde
2 msk creme fraiche
2 msk koncentrerad apelsinjuice
2 msk kinesisk soja
2 krm svartpeppar


1. Skär kycklingfiléerna i bitar.
2. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar.
     Skala och skär löken i klyftor.
3. Bryn kycklingen i smör i en stor gryta. 
     Tillsätt paprika, lök, curry och paprikapulver och låt fräsa
     med några minuter.
4. Tillsätt vispgrädde, creme fraiche, apelsinjuice, soja och peppar.
5. Låt småputtra ca 10 minuter.

Det går bra att välja bort apelsinjuicen om man inte vill ha den 
söta smaken, grytan är god även utan.




5 kommentarer:

  1. Oh, vad smaskens det låter!
    Ha en toppen kväl!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Åhh gott! Har lagat den förut .. älskar curry i mat!
    :)

    SvaraRadera
  3. Smaskigt!!
    Funderade precis på vad jag skulle göra med kycklingen jag plockade ur frysen nyss....kanske detta!!??!!

    SvaraRadera
  4. Ser väldigt gott ut. Men med apelsinjuice är det inte lchf

    SvaraRadera