Igår hittade jag ett recept, hos Mariann, som såg supersmarrigt ut.
Bestämde mig för att testa det omedelbart.
Min kaka slutade som en tårta istället för att skäras i rutor
som i ursprungsreceptet.
Tårtan var fantastiskt god, vi åt halva medan den
ännu var lite ljummen:))
Glasyren har jag ändrat lite från originalreceptet
eftersom jag vill ha chokladen lite mjukare.
MAZARINTÅRTA lchf
125 g smält osaltat smör
4 ägg
3 msk sukrin melis + 7 droppar Stevia Sweet (Ica)
1 dl grädde
1 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosnötmjöl
0,25 dl pofiber
5 droppar bittermandelolja
2 tsk bakpulver
Chokladglasyr:
75 g mörk choklad 70%
1 dl grädde
5 droppar Stevia Sweet
25 g osaltat smör
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och sötning fluffigt och häll i grädden, bittermandelolja
och smälta smöret
3. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner det väl i smeten.
4. Spänn ett bakpapper i botten på en springform, 22 cm i diameter.
Smöra formen och bröa med pofiber.
5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen
i 175 grader ca 25 - 30 minuter.
Låt kakan svalna.
6. Chokladglasyren: Smält chokladen på svag värme och ha i smöret.
Blanda ner grädden lite i taget och rör glasyren slät.
Ha ev i lite sötning om du vill
Låt glasyren stå tills den stelnar lite, vill du ha ännu mjukare glasyr
tar du i lite mer smör. Bred glasyren på kakan.
Jag dekorerade tårtan lite enkelt med frysta smulade hallon.
Nästa gång jag gör tårtan ska jag använda en större form, 24 cm i diameter
och öka på chokladmängden i glasyren till 100 g och ta ca 1,5 dl grädde
och 50 g smör.
Vill du göra Mazarinrutor istället för tårta använder du en liten långpanna
(15 x 25 cm) och skär kakan i bitar.
Hur man än väljer att göra är det en suveränt god kaka!
Oj, oj, oj, vilken tårta! Det är här på din blogg ska jag hämta inspiration till kommande festligheter! :)
SvaraRaderaTack för dina fantastiska recept på supergoda bakverk!
Kram
//Lana
Den här tårtan såg supergod ut! Tror du den går att bak med endast mandelmjöl, istället för kokos?
SvaraRaderaHej! Testa att öka lite på mandelmjölet istället, det borde gå bra! Berätta gärna om det blir bra!
RaderaDenna tårta måste jag prova! Jag är dock ny med Lchf och undrar om sötningen. Går det att byta ut sukrin melis och stevia sweet mot tex sötströ istället?
SvaraRaderaHej! Borde gå bra att byta ut sötningen, behövs ju inte så mycket!
Radera