måndag 30 april 2012

Festlig Curryfärs lchf

Idag blev det en köttfärsrätt till middag!
Lättgjord och gott kryddat.
Till den här rätten skulle det vara gott med blomkålsris
men jag var lite lat då jag varit ute i trädgården mest hela dagen,
så det blev bara en god sallad och potatis till de som ville ha.
Mycket gott och uppskattat.



FESTLIG CURRYFÄRS     lchf

500 g blandfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 äpple
1 röd paprika
350 g champinjoner
smör till stekning
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk ingefära
1/2 tsk spiskummin
1 msk curry
1 msk oxfond
1 msk soja
lite chiliflingor
1 köttbuljontärning (bong)
1 dl rödvin
3 dl vatten
2 dl creme fraiche

1. Skala och hacka gul lök, vitlök och äpple. Hacka paprikan och 
    skiva champinjonerna.
2. Fräs lök, vitlök, äpple och paprika en stund i smör i en gryta.
    Tillsätt ingefära, spiskummin och curry.
3. Fräs de skivade champinjonerna i smör i en stekpanna 
     och häll dem i grytan med lökfräset.
4. Fräs köttfärsen i smör i stekpannan, salta och peppra.
5. Blanda den brynta köttfärsen med lökröran i grytan och tillsätt vinet.
6. Koka ur stekpannan med vatten och slå över i grytan.
7. Tillsätt buljongtärning, oxfond, soja och lite chiliflingor 
    och låt koka utan lock i ca 30 minså att vätskan reduceras. 
8. Smaka av.
9. Häll upp festfärsen på ett fat och ringla creme fraiche över.
    Servera ev extra creme fraiche till.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar