Idag blev det en köttfärsrätt till middag!
Lättgjord och gott kryddat.
Till den här rätten skulle det vara gott med blomkålsris,
men jag var lite lat då jag varit ute i trädgården mest hela dagen,
så det blev bara en god sallad och potatis till de som ville ha.
Mycket gott och uppskattat.
FESTLIG CURRYFÄRS lchf
500 g blandfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 äpple
1 röd paprika
350 g champinjoner
smör till stekning
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk ingefära
1/2 tsk spiskummin
1 msk curry
1 msk oxfond
1 msk soja
lite chiliflingor
1 köttbuljontärning (bong)
1 dl rödvin
3 dl vatten
2 dl creme fraiche
1. Skala och hacka gul lök, vitlök och äpple. Hacka paprikan och
skiva champinjonerna.
2. Fräs lök, vitlök, äpple och paprika en stund i smör i en gryta.
Tillsätt ingefära, spiskummin och curry.
3. Fräs de skivade champinjonerna i smör i en stekpanna
och häll dem i grytan med lökfräset.
4. Fräs köttfärsen i smör i stekpannan, salta och peppra.
5. Blanda den brynta köttfärsen med lökröran i grytan och tillsätt vinet.
6. Koka ur stekpannan med vatten och slå över i grytan.
7. Tillsätt buljongtärning, oxfond, soja och lite chiliflingor
och låt koka utan lock i ca 30 min, så att vätskan reduceras.
8. Smaka av.
9. Häll upp festfärsen på ett fat och ringla creme fraiche över.
Servera ev extra creme fraiche till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar