Idag blev det en ugnsgratinerad fläskfilé till middag,
och den blev bara så himla god,
fanns inte en droppe kvar i formen efter vi ätit:)
Fanns både champinjoner, bacon och mjukost i kylen
så det blev en smarrig sås att gratinera fläskfilén med.
Såhär kommer jag garanterat att tillreda fläskfilé igen:)
Jag serverade tillsammans med en god sallad
och potatis för de som ville ha.
BACON OCH CHAMPINJONGRATINERAD FLÄSKFILÈ lchf
ca 600 g fläskfilé
1 paket bacon, skuret i bitar
1 stor schalottenlök (eller 2 mindre), hackad
250 g champinjoner, skurna i skivor
4 dl grädde
1 ask cantadouost, vitlök och örter, 125 g
1 msk oxfond
1 msk japansk soja
salt, svartpeppar , paprikapulver
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Putsa fläskfilén och skär den i skivor.
3. Bryn fläskfiléskivorna i smör i en stor stekpanna.
Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
4. Lägg det brynta köttet i botten på en ugnsform.
5. Lägg därefter det skurna baconet och den hackade löken
i stekpannan och låt bryna en stund. Häll i de skurna
champinjonerna och låt allt fräsa några minuter.
6. Häll på grädden, cantadou-osten, oxfond och japansk soja.
låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
7. Fördela såsen över köttet i ugnsformen
och gratinera i 200 grader ca 20 minuter.
Mmm... låter väldigt gott! :)
SvaraRaderaGlad Påsk!
//Lana
Låter riktigt gott. Ska sparas!!
SvaraRaderaKram
Låter gott! Hur många var ni som åt? Letar efter nåt "enkelt men supergott" att bjuda på till en större familjemiddag som är under uppsegling. (Maken fyller ju år...)
SvaraRaderaHa en fortsatt god Påsk!
Åsa
Hej Åsa! Vi var fyra stycken, två vuxna och två tonåringar och allt blev slut!
RaderaHa det gott!
Margot