fredag 6 april 2012

Bacon och champinjongratinerad Fläskfilé lchf

Idag blev det en ugnsgratinerad fläskfilé till middag,
och den blev bara så himla god, 
fanns inte en droppe kvar i formen efter vi ätit:)
Fanns både champinjoner, bacon och mjukost i kylen 
så det blev en  smarrig sås att gratinera fläskfilén med.
Såhär kommer jag garanterat att tillreda fläskfilé igen:)
Jag serverade tillsammans med en god sallad 
och potatis för de som ville ha.



BACON OCH CHAMPINJONGRATINERAD FLÄSKFILÈ    lchf

ca 600 g fläskfilé
1 paket bacon, skuret i bitar
1 stor schalottenlök (eller 2 mindre), hackad
250 g champinjoner, skurna i skivor
4 dl grädde
1 ask cantadouost, vitlök och örter, 125 g
1 msk oxfond
1 msk japansk soja
salt, svartpeppar , paprikapulver


1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Putsa fläskfilén och skär den i skivor.
3. Bryn fläskfiléskivorna i smör i en stor stekpanna.
     Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
4. Lägg det brynta köttet i botten på en ugnsform.
5. Lägg därefter det skurna baconet och den hackade löken 
    i stekpannan och låt bryna en stund. Häll i de skurna 
    champinjonerna och låt allt fräsa några minuter.
6. Häll på grädden, cantadou-osten, oxfond och japansk soja.
     låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
7. Fördela såsen över köttet i ugnsformen 
    och gratinera i 200 grader ca 20 minuter.



4 kommentarer:

  1. Mmm... låter väldigt gott! :)
    Glad Påsk!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Låter riktigt gott. Ska sparas!!

    Kram

    SvaraRadera
  3. Låter gott! Hur många var ni som åt? Letar efter nåt "enkelt men supergott" att bjuda på till en större familjemiddag som är under uppsegling. (Maken fyller ju år...)
    Ha en fortsatt god Påsk!
    Åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Åsa! Vi var fyra stycken, två vuxna och två tonåringar och allt blev slut!
      Ha det gott!
      Margot

      Radera