måndag 9 april 2012

Mascarpone Mousse med Passionsfrukt lchf

Igår gjorde jag en efterrätt som blev mycket uppskattad.
Jag använder oftast lite sukrin flor som sötning 
och för några veckor sedan köpte jag "Stevia Sweet" flytande, från Ica.
Av det lägger jag till endast några droppar och det blir mycket finare balans 
på smaken, vilket gör att även de som inte äter enbart lchf 
tycker att det blir riktigt gott.


MASCARPONE MOUSSE med PASSIONSFRUKT    lchf

4 portioner (eller 6 små portioner)

2 dl vispgrädde
1 ask mascarponeost 250 gr
1,5 msk sukrin melis + ca 4 - 5 droppar Stevia Sweet
2 passionsfrukter
lite hyvlad mörk choklad

1. Vispa grädden lite tillsammans med sötningen.
2. Blanda i mascarponeosten och fortsätt vispa till önskad konsistens.
3. Skrapa ur innehållet i passionsfrukterna och blanda ner i moussen.
4. Hyvla lite mörk choklad med osthyvel och blanda ner.
5. Portionera ut moussen och strö lite hyvlad choklad över.
6. Ställ in i kylen tills den ska serveras.




1 kommentar: