För ett tag sedan bakade jag en av rulltårtorna
ur boken "Baka med LCHF".
Rulltårtan blev riktigt god men den var lite svår att rulla ihop
och sprack en hel del.
Ändå höll den ihop bra när den väl var hoprullad och fick stå kallt.
Rulltårtan fick godkänt av hela familjen.
LIMERULLTÅRTA lchf
10 - 14 skivor
Botten:
4 ägg
3 msk sötrix-flor och 1/4 krm stevia
3/4 dl kokosnötsmjöl
5 msk pofiber
2 msk kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk limesaft ( ca 2 lime)
Limekräm
150 g mjukt osaltat smör
50 g cream cheese
1 äggula
2 lime, rivet skal
3 msk sötrix-flor och 1/4 krm stevia
Botten
1. Vispa ägg och sötning pösigt. Tillsätt limesaften.
(Riv först skalet till limekrämen, pressa sedan saften ur limefrukterna)
2. Blanda kokosnötsmjöl med pofiber, kakao och bakpulver och rör ner
i äggsmeten.
3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 20 x 30 cm.
4. Grädda i 175 grader i 5 - 8 minuter.
Känn på kakan så att den har stannat ordentligt.
5. Vänd upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och låt svalna.
Limekräm
1. Blanda alla ingredienser till krämen och rör ordentligt.
2. Bred limekrämen på bottnen och rulla ihop den.
Förvaras svalt. Skär i skivor vid servering.
Vilken god rulltårta! Det här receptet sparar jag på en gång till alla blivande fikastunder ute på altanen! :)
SvaraRaderaHa en fin dag!
//Lana