Grönsaker rostade i ugn är ett superbra tillbehör till
olika kött- och fiskrätter. Lätt att variera efter
tycke och smak, eller vad som finns i kylen för tillfället.
Enkelt och mycket gott.
UGNSROSTADE GRÖNSAKER lchf
ugn 225 grader
3 paprikor, gärna olika färger
1 zucchini
2 tomater
1 kålrabbi
1 rödlök
2 chalottenlökar
1 liten solovitlök, hackad
1 tsk salt
svartpeppar
Roasted Garlic & Pepper, (Santa Maria)
olivolja
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Kärna ur paprikorna och skär i stora bitar.
Skala kålrabbin och skär i stora tärningar.
Ansa resten av grönsakerna och skär i stora bitar.
3. Lägg grönsakerna i en stor ugnsform, krydda och
ringla olivolja över.
4. Stek mitt i ugnen ca 20 - 30 minuter.
Rör om efter halva tiden.
Andra grönsaker som säkert är goda att rosta är blomkål, fänkol,
broccoli, purjolök och aubergine.
Kryddningen är också enkel att variera beroende på
tycke och smak.
Mmm...mums, mums! Låter otroligt gott och smidigt att göra!
SvaraRaderaHa en fin fortsatt kväll!
Kram
//Lana
Gillar att äta ugnsrostade grönsaker, både nyttigt och gott!
SvaraRadera