fredag 21 december 2012

Nöt- och Mandelkex lchf

Vi har gjort det till en tradition att njuta av en 
god ostbricka på julaftonskvällen.
Nu har jag bakat kex som kommer att bli perfekta 
att servera tillsammans med god ost. 
Kexen blev riktigt spröda och goda.
Receptet jag utgick från finns i Anna Hallén´s
receptbok "LCHF-Husmanskost".



NÖT- och MANDELKEX      lchf

1 plåt

ugn 175 grader ca 15 min
ugn 75 grader   ca 1 tim

3 ägg
0,75 dl hasselnötsmjöl
0,75 dl mandelmjöl
0,6 dl hackade solrosfrön
0,4 dl krossat linfrö
1 msk skalade sesamfrön
2 msk kokosflingor
1 tsk bakpulver
2 krm salt


1. Vispa upp äggen i en bunke.
2. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i de uppvispade äggen.
3. Bred ut smeten på bakpapperklädd plåt. Bred ut tunt på 
     hela plåten.
4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 15 minuter,
     tills kexen fått fin färg.
5. Ta ut plåten och skär kexen i lagom stora bitar.
6. Sänk ugnsvärmen till 75 grader och ställ in plåten igen
    och torka kexen ca 1 timme med ugnsluckan på glänt.

Jag skar ut 30 stycken kex från plåten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar