måndag 31 december 2012

Rosépepparbiffar lchf

Här kommer ännu ett riktigt gott recept ur Åse´s
nya bok "Viktminskning med LCHF"
Vi njöt av de goda biffarna igår till middag.
Servera biffarna med en god rosépepparsås 
och valfritt tillbehör.
Jag ändrade från originalreceptet genom att ta blandfärs 
istället för nötfärs och så minskade jag ner på fiberhusken.
Upplever att det lätt blir en slemmig konsistens med för mycket
fiberhusk i köttfärsrätter. Här räckte det gott och väl
med knappt 1/2 msk av fiberhusken.


ROSÉPEPPARBIFFAR    lchf

4 portioner

600 g blandfärs
1/2 dl grädde
1 lök
1 msk kalvfond
knappt 1/2 msk fiberhusk
1 ägg
3/4 msk mortlad, krossad rosépeppar
1 tsk salt

1. Riv löken.
2. Blanda sedan alla ingredienser utom fiberhusken.
3. Strö fiberhusken över smeten och blanda väl.
4. Forma 8 biffar och stek i smör.


ROSÉPEPPARSÅS

3 dl grädde
1 msk soja
2 msk kalvfond
1 msk tomatpuré
1 msk mortlad/krossad rosépeppar

1. Koka upp grädden med övriga ingredienser.
2. Låt småputtra på svag värme några minuter.
3. Smaka av med salt.




1 kommentar:

  1. Det låter väldigt gott!
    God fortsättning på det nya året!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera