Idag har jag stekt köttbullarna till julmiddagen.
Så bra att göra färdigt i förväg och bara värma när de
ska serveras. Jag tycker att köttbullar blir saftiga och goda
med enbart fläskfärs och så har jag använt lite "juliga" kryddor
som smaksättning. Köttbullarna blev riktigt kryddiga och goda.
JULKÖTTBULLAR lchf
ca 55-60 stycken
800 g fläskfärs
1 riven gul lök
1 ägg + 2 äggulor
1,5 dl grädde
100 g riven ost
1,5 tsk salt
1 tsk ingefära
1 msk fransk senap
3 krm svartpeppar
1 tsk kryddpeppar
smör till stekning
1. Riv löken och blanda med ägg, grädde, riven ost och
kryddorna i en bunke.
2. Rör sist ner köttfärsen och blanda väl.
3. Forma köttbullar. Lättare om man blöter händerna i
kallt vatten emellanåt.
4. Smält smöret i stekpanna och stek i några omgångar.
Torka ur pannan och ta nytt smör mellan varje stekomgång.
Mmm...vad gott! Jag tycker också att det blir godare med enbart fläskfärs! :)
SvaraRaderaHa en fin måndag!
Kram
//Lana