söndag 2 december 2012

Kokosäppelkaka lchf

Hade lite äpplen som behövde göras något med innan
de blev för gamla och resultatet blev en riktigt saftig och god 
äppelkaka.
Receptet är hämtat från en mattidning och jag har bytt ut mjöl
och socker till lite nyttigare ingredienser.
Alla i familjen har mumsat på kakan med god aptit:)



KOKOSÄPPELKAKA      lchf

ugn 175 grader
smör och kokosflingor till formen, 24 cm,


ca 600 g äpplen

3 dl kokosflingor
1 dl hasselnötsmjöl
2 msk kokosnötsmjöl (Aman Prana)
1 dl Stevia Strö + 10 droppar Stevia Sweet
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
150 g mjukt smör
3 ägg
1 dl filmjölk el yoghurt

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Spänn bakpapper i botten på en springform, 24 cm,
    smöra och beströ med kokosflingor.
3. Skala, dela och kärna ur äpplena. Skär äppelhalvorna
     i tunna klyftor och lägg i botten på formen.
4. Häll alla torra ingredienser i en bunke och blanda väl.
5. Tillsätt det mjuka smöret, äggen och filmjölken och vispa
     ihop till en jämn smet. Bred ut smeten över äpplena i formen.
6. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter.
7. Låt svalna i formen.
8. Förvara kakan i kylen.

Gott att servera glass eller vispad grädde till.



2 kommentarer:

  1. Vad gott det låter! Väldigt smaskigt recept! Jag måste också köpa hasselnötsmjöl och laga något med det! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Din äppelkaka ser jättesmarrig ut! Gott med mycket kokos i :)

    SvaraRadera