söndag 25 november 2012

Fröknäcke lchf

Det går att hitta hur många recept som helst på nätet
när man letar på fröknäcke.
Jag har plockat ingredienser från flera olika recept till mitt 
knäckebröd och det är så gott, riktigt beroendeframkallande!
Har bakat det några gånger nu och det blir alltid slut med 
rekordfart:) Fantastiskt gott med bregott och ost!

Vill man så går det bra att torka brödet efter gräddningen,
på låg värme med ugnsluckan på glänt, men jag brukar inte 
göra det då brödet blir hårt och sprött ändå.



FRÖKNÄCKE        lchf

1 plåt

75 g solrosfrön
25 g pumpafrön
30 g linfrön
30 g sesamfrön
2 tsk chiafrön
1 tsk psylliumfrön
0,5 tsk salt
2 msk fiberhusk
2,5 dl vatten
lite flingsalt att strö över

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Häll på vattnet, rör ihop och låt stå någon minut.
3. Bred ut smeten på en bakpapperklädd plåt, går bra 
     att bre med baksidan av en matsked.
4. Skär ut rutor med en kniv innan gräddningen.
5. Strö på lite flingsalt.
6. Grädda i 175 grader ca 60 minuter.

Förvara brödet torrt.



2 kommentarer:

  1. Mums, vad gott! :)
    Jag måste också baka sånt fröknäcke! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Visst är det gott!!! Hade med mig en laddning nu när jag var på semester i Thailand!! Är ju bra för magen med ..
    =)

    SvaraRadera