torsdag 4 november 2010

Fudgekaka eller Succèkaka


Kärt barn har många namn :)) När jag fick receptet på den här smaskiga kakan för nåt år sedan, var det under namnet Fudgekaka. Nu har jag upptäckt att det är exakt samma recept som Succèkakan. Nu må den heta vad den vill, god och mycket mäktig är den utan tvivel, så skär den gärna i små fyrkanter.


 
FUDGE-SUCCÈKAKA

4 ägg
6 dl socker
400 g smör
4 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
4 dl vetemjöl

GLASYR:
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk sirap
100 g mörk choklad
100 g smör


1. Smält smöret
2. Blanda äggen och sockret och häll i det smälta smöret
3. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem. Blanda väl.
4. Bred ut på bakplåtsklädd stor långpanna
5. Grädda i 20 min på 175 grader
6. Låt kallna i formen

Glasyren:

1. Koka upp vispgrädde, socker och sirap i en vid gryta
2. Dra av från värmen och lägg i chokladen bruten i bitar och rör tills den smält. Ställ tillbaka och koka på svag värme tills massan tjocknar, ca 40 min
3. Ta av från värmen och blanda ner det kalla smöret i bitar. Rör tills det smälter
4. Häll chokladsmeten över kakan. Ställ kallt ett par timmar eller gärna över natten.
5. Skär i rutor när den är kall

Går bra att frysa.

1 kommentar:

  1. Den här har jag bakat, en riktig konditorikaka. Den är så god.
    Kram Anne-Lie

    SvaraRadera