tisdag 29 januari 2013

Vitkålsgratäng med kyckling

Dagens middag blev en riktigt smaskig vitkålsgratäng.
Receptet är från nyaste Allt Om LCHF-tidningen.
Som vanligt blev det en hel del ändringar i receptet,
dels ska maten räcka till minst 4 personer och dessutom 
till 1 - 2 matlådor och den här rätten ville jag ha mycket 
krämigare än originalreceptet.
Slutresultatet blev en över förväntan god gratäng som
fick idel lovord av hela familjen.
Till gratängen serverade jag en fräsch sallad.



VITKÅLSGRATÄNG med KYCKLING      lchf

4 port + 2 matlådor


ca 500 g strimlad vitkål
1 purjolök
smör att steka i
ca 600 g kycklingfilé
3 msk tomatpure
2 tsk paprikapulver
2 krm spiskummin
3 dl vispgrädde
1 burk smetana
1 ask Cantadou, vitlök och örter, 125 g
salt, grovmalen svartpeppar
Roasted Garlic & Pepper  (Santa Maria)
3 dl riven ost


1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Strimla vitkålen och purjolöken fint, stek i rikligt med smör
     i en stor stekpanna.
3. Stek  på medelvärme ca 10 minuter och lägg sedan kålen åt sidan.
4. Skär kycklingen i bitar och bryn den i stekpannan.
5. Lägg tillbaka vitkålsfräset i stekpannan och tillsätt tomatpure,
     paprikapulver, spiskummin, grädde, smetana och Cantadou-osten.
6. Smaka av med salt, peppar och Roasted Garlic & Pepper och låt allt
     småputtra en stund i stekpannan.
7. Häll över allt i en smord ugnsform. Strö över den rivna osten och
     gratinera i 200 grader ugn ca 20 - 25 minuter så att gratängen får 
     en fin färg.

Servera med en god grönsallad.



3 kommentarer:

  1. Åhh låter jättegott!! Vitkål älskar jag i alla former.. Smidigt med gratäng med!
    :)

    SvaraRadera
  2. Hihi!
    Har tänkt göra något liknande idag....
    vitkål och färdiggrillad kyckling.....vi får väl se hur jag får ihop det :)

    SvaraRadera
  3. Kyckling och vitkål är jättegott ihop! :)
    Ha en fin dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera