lördag 5 januari 2013

Kryddiga köttfärsbiffar i exotisk sås lchf

Tänk så mycket gott man kan göra av köttfärs!
Jag brukar passa på att köpa extra mycket när
det är extrapris på bland- eller fläskfärs. Då fryser 
jag in färsen i fryspåsar som platta paket, så är det snabbt 
och lätt att tina färsen när den behövs.

De här biffarna jag gjorde idag var bara så smarriga
och goda med sin sås. Receptet jag hämtat inspiration från
finns på Fettdieten.se, där finns massor av härliga recept.
Jag ändrade en del i receptet, allt efter vad som fanns hemma 
i kylen, och resultatet blev otroligt gott!
Tillbehör blev broccoli, en god sallad och potatis till de två 
i familjen som älskar potatis.



KRYDDIGA KÖTTFÄRSBIFFAR I EXOTISK SÅS    lchf

4 port

600 g blandfärs
1 ägg
1 dl vispgrädde
2 msk pofiber
1/2 tsk salt
1 msk sweet chilisås
1 msk kinesisk soja
1/2 msk kalvfond

1. Blanda ihop allt utom färsen i en bunke och vispa ihop.
2. Blanda ner färsen och rör ihop väl.
3. Forma biffar och stek i smör i en stor stekpanna så att  
     biffarna får fin yta, de ska inte bli genomstekta.


EXOTISK SÅS

2,5 dl cocos creme (Blue Dragon)
2,5 dl grädde
saften från 1 lime
1 tsk mango chutney
1 tsk sambal oelek
lite himalayasalt

1. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp,
2. Häll såsen över de brynta biffarna i stekpannan och låt småputtra
     tills biffarna är klara, ca 10 minuter

Servera med valfria tillbehör och njut!





6 kommentarer:

  1. Mums, vad gott! Såsen låter väldigt smaskigt! kanske ska prova göra något liknande fast utan grädde...
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Ser och låter fantastiskt gott! Ska testa receptet! Kul med ny inspiration som lchf-are :)

    Veronica

    SvaraRadera
  3. Låter och ser fantastiskt gott ut. Måste testas !!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Yummie .. kanske ikväll!?
    Låter väldigt gott ..
    :)

    SvaraRadera
  5. Testade igår. Supergott!

    SvaraRadera
  6. biffarna var goda men såsen smakade ingenting. Tyvärr inget om man gillar lite krydda på maten

    SvaraRadera