Har frågat mig många gånger varför vi inte äter strömming
lite oftare, det är ju så gott. Idag gjorde jag en
supersmarrig strömmingslåda och inte en smula blev kvar:)
den här rätten kommer jag garanterat att göra fler gånger.
Jag utgick från ett recept jag hittade i en tidning och ändrade lite.
ANSJOVISSTRÖMMING lchf
4 portioner + 1 matlåda
ca 1 kg orensad strömming eller
ca 600 g rensad
3/4 tsk salt
FYLLNING:
3 gula lökar
smör till stekning
0,5 tsk salt
0,5 tsk timjan
1 ask ansjovisfiléer (125g)
0,5 dl hackad dill
3 dl grädde + spadet från ansjovisen
TILL GRÄDDNINGEN:
1 msk pofiber
smör att hyvla över
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Lägg ut de rensade strömmingsfiléerna med köttsidan uppåt
på ett smörgåspapper. Strö över saltet.
FYLLNINGEN:
1. Skala och skiva löken och fräs den mjuk i smöret i en stekpanna.
2. Bred ut löken i en ugnssäker form, strö över salt och timjan.
3. Dela ansjovisfiléerna i mindre bitar, fördela dem på strömmings-
filéerna och lägg på hackad dill.
4. Rulla ihop strömmingen och lägg den i rader ovanpå löken.
5. Blanda grädden med ansjovisspadet och häll det över i formen.
6. Strö över pofiber och hyvla lite smör över.
7. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.
Servera med valfritt tillbehör.
Strömming är riktigt gott! Oftast underskattat om man frågar mig.
SvaraRadera