torsdag 3 januari 2013

Ansjovisströmming lchf

Har frågat mig många gånger varför vi inte äter strömming
lite oftare, det är ju så gott. Idag gjorde jag en 
supersmarrig strömmingslåda och inte en smula blev kvar:)
den här rätten kommer jag garanterat att göra fler gånger.
Jag utgick från ett recept jag hittade i en tidning och ändrade lite.



ANSJOVISSTRÖMMING    lchf

4 portioner + 1 matlåda

ca 1 kg orensad strömming eller
ca 600 g rensad
3/4 tsk salt

FYLLNING:
3 gula lökar
smör till stekning
0,5 tsk salt
0,5 tsk timjan
1 ask ansjovisfiléer (125g)
0,5 dl hackad dill
3 dl grädde + spadet från ansjovisen


TILL GRÄDDNINGEN:
1 msk pofiber
smör att hyvla över

1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Lägg ut de rensade strömmingsfiléerna med köttsidan uppåt
     på ett smörgåspapper. Strö över saltet.

FYLLNINGEN:
1. Skala och skiva löken och fräs den mjuk i smöret i en stekpanna.
2. Bred ut löken i en ugnssäker form, strö över salt och timjan.
3. Dela ansjovisfiléerna i mindre bitar, fördela dem på strömmings-
     filéerna och lägg på hackad dill.
4. Rulla ihop strömmingen och lägg den i rader ovanpå löken.
5. Blanda grädden med ansjovisspadet och häll det över i formen.
6. Strö över pofiber och hyvla lite smör över.
7. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.


Servera med valfritt tillbehör.




1 kommentar:

  1. Strömming är riktigt gott! Oftast underskattat om man frågar mig.

    SvaraRadera