Middagen idag blev en mumsig, lagom het kycklinggryta,
komponerad utifrån vad som fanns i kyl och frys.
Kyckling är alltid gott och lätt att variera.
Jag serverade grytan med en god sallad och potatis
till de två i familjen som ville ha.
HET KYCKLINGGRYTA med BACON lchf
4 port
4 kycklingfiléer
1 paket bacon
1 gul lök
1 liten solovitlök
1 liten kålrabbi
1 röd paprika
smör att steka i
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 tsk paprikapulver
1 msk kycklingfond
svartpeppar
1 tsk - 2 msk Sambal oelek
1. Hacka löken grovt, skär paprikan i mindre bitar, skala kålrabbin
och skär den i korta stavar. Hacka vitlöken.
2. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn i smör i stekpanna.
3. Fräs löken några minuter i en gryta, tillsätt kålrabbin och paprikan
och låt allt fräsa några minuter till. Blanda ner vitlöken till sist.
4. Blanda ner den brynta kycklingen i grytan med grönsakerna.
5. Tillsätt grädde och creme fraiche. Krydda med paprikapulver,
kycklingfond och lite svartpeppar.
6. Låt koka upp och smaksätt med sambal oelek till önskad styrka.
7. Låt småsjuda tills kycklingen är klar, ca 10 minuter.
8. Skär under tiden baconet i mindre bitar, fräs det i en stekpanna.
Häll sedan över det i grytan.
Servera med valfritt tilbehör.
Mmm...vad gott det åter!
SvaraRaderaVisst är det gott att använda kålrabbi i matlagning! Min favorit-grönsak! :)
Ha en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Kålrabbi har blivit en favorit för mig också, den är god och är otroligt användbar! Finns alltid hemma i kylen, helt perfekt då den har lång hållbarhet:)
RaderaKram