Igår dammade jag av ett av mina gamla köttfärsrecept
och gjorde om det lite och resultatet blev en god och
uppskattad middag.
KALASFÄRS lchf
4 portioner + 1 matlåda
600 g blandfärs
1 msk pofiber
3 dl grädde
2 äggulor
1 dl finhackad purjolök
1 msk senap
2 msk chilisås
1 tsk Roasted Garlic & Pepper (Santa Maria)
1,5 tsk salt
svartpeppar
Fyllning:
200 g färska champinjoner
150 g rökt skinka
100 g riven ost att strö över
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda grädde och äggulor i en bunke och rör ner pofiber.
3. Blanda ner strimlad purjo, senap, chilisås och kryddor.
4. Blanda sist ner köttfärsen.
5. Finstrimla skinkan, skiva champinjonerna och blanda ner i färsen.
6. Häll ner färsen i en smord ugnssäker form och sätt in den
i 200 grader ca 35 minuter.
7. Ta ut formen och strö på den rivna osten och gratinera sedan
ytterligare ca 20 minuter tills färsen fått fin färg.
Servera med valfria tillbehör.
Låter väldigt gott!! Jag gillar färsrätter, går att variera så oändligt. Och gärna som här i ugnsform - smidigt att laga ochperfekt att servera ur.
SvaraRaderaRecept sparas!! :)
Vad gott det låter med skinka och champinjoner! Riktigt smarrig gratäng! Jag sparar receptet! :)
SvaraRaderaHa en toppen måndag!
kram kram
//Lana
Oh!! detta låter o ser smarrigt ut!! ska jag allt testa en dag :)
SvaraRadera