Här kommer receptet på den smaskiga chokladtårtan
vi njöt av igår. Den här tårtan är perfekt att göra i förväg
och förvara i frysen tills det är dags att servera den.
Jag tog fram tårtan ca 45 minuter innan serveringen
och det var helt perfekt.
Tillsammans med tårtan serverade jag vispad grädde
och tinade hallon. Mycket gott!
Receptet är från en tidning och det behövdes bara små
ändringar för att göra tårtan lchf-anpassad.
CHOKLADTÅRTA ORANGE lchf
Botten:
2,5 dl hasselnötsmjöl
4 äggvitor
2 msk Stevia Strö
Fyllning:
4 äggulor
1 msk Sukrin Melis + 5 droppar Stevia Sweet
0,5 dl pressad apelsinsaft (från 1 apelsin)
100 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
BOTTNEN:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa äggvitorna hårt.
3. Vänd ner nötmjöl och sötning.
4. Spänn bakpapper i botten på en springform, 24 cm, smörj formen.
5. Häll upp smeten i formen, bre ut och grädda i ca 10 - 15 minuter.
Passa så bottnen inte bränns.
6. Låt svalna.
FYLLNING:
1. Vispa ihop äggulor, sötning och apelsinsaft i en tjockbottnad kastrull
och värm under vispning, några minuter, tills krämen tjocknat.
OBS! Det får inte koka.
2. Ta kastrullen från plattan och lägg i chokladen bruten i mindre bitar.
Rör tills chokladen smält. Låt svalna.
3. Vispa grädden.
4. Blanda ner en sked grädde i chokladkrämen och vänd sedan ner
chokladkrämen i grädden.
5. Häll fyllningen i formen och frys in i minst 4 timmar.
6. Ta fram tårtan ca 35 - 45 minuter före servering.
7. Servera tårtan med vispad grädde och bär.
Sååå gott! Jag har faktiskt hasselnötsmjöl så jag kanske ska göra din tårta! :)
SvaraRaderaHa en toppen dag!
Kramar!
//Lana