måndag 28 januari 2013

Chokladkaka med hasselnötter lchf

I helgen bjöd jag på en riktigt god chokladkaka.
Originalreceptet hittade jag här och sedan ändrade 
jag lite som jag oftast gör:)
Till kakan serverade jag vispad grädde som smaksatts med 
vaniljpulver och lite kokossocker.


CHOKLADKAKA MED HASSELNÖTTER      lchf

125 g osaltat smör
3 ägg
1 dl grädde
2 msk sukrin melis + 15 droppar Stevia Sweet
0,5 dl kokosnötsmjöl
0,5 dl hasselnötsmjöl
0,5 dl kakao
0,5 tsk vaniljpulver

50 g grovhackade hasselnötter
50 g grovhackad mörk choklad 70%

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret och låt svalna lite.
3. Blanda sedan ner grädde, sötning och ägg.
4. Blanda kokosnötsmjöl, hasselnötsmjöl, kakao och vaniljpulver
     och rör ner detta i smeten.
5. Spänn bakpapper på botten av en springform, 24 cm, smöra
     och häll ner smeten i formen.
6. Blanda grovhackade hasselnötter och mörk choklad och strö
     ovanpå kaksmeten.
7. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 15 - 20 minuter.
8. Låt svalna, ställ gärna kallt och servera sedan kakan med 
     vispad grädde och ev bär.






3 kommentarer:

  1. Jag har gjort en liknande kaka, då jag älskar blandningen hasselnöt choklad! Ser jättegott ut!

    SvaraRadera
  2. Såååå smaskigt! Sparar receptet! Gott, gott! :)
    Älskar också blandningen av hasselnöt och choklad!
    Has en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. om jag säger att denna inte alls lockar mig.....så talar jag inte sanning ;)
    lägger till att prova listan :)

    SvaraRadera