I helgen bjöd jag på en riktigt god chokladkaka.
Originalreceptet hittade jag här och sedan ändrade
jag lite som jag oftast gör:)
Till kakan serverade jag vispad grädde som smaksatts med
vaniljpulver och lite kokossocker.
CHOKLADKAKA MED HASSELNÖTTER lchf
125 g osaltat smör
3 ägg
1 dl grädde
2 msk sukrin melis + 15 droppar Stevia Sweet
0,5 dl kokosnötsmjöl
0,5 dl hasselnötsmjöl
0,5 dl kakao
0,5 tsk vaniljpulver
50 g grovhackade hasselnötter
50 g grovhackad mörk choklad 70%
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret och låt svalna lite.
3. Blanda sedan ner grädde, sötning och ägg.
4. Blanda kokosnötsmjöl, hasselnötsmjöl, kakao och vaniljpulver
och rör ner detta i smeten.
5. Spänn bakpapper på botten av en springform, 24 cm, smöra
och häll ner smeten i formen.
6. Blanda grovhackade hasselnötter och mörk choklad och strö
ovanpå kaksmeten.
7. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 15 - 20 minuter.
8. Låt svalna, ställ gärna kallt och servera sedan kakan med
vispad grädde och ev bär.
Jag har gjort en liknande kaka, då jag älskar blandningen hasselnöt choklad! Ser jättegott ut!
SvaraRaderaSåååå smaskigt! Sparar receptet! Gott, gott! :)
SvaraRaderaÄlskar också blandningen av hasselnöt och choklad!
Has en fin dag!
Kram kram
//Lana
om jag säger att denna inte alls lockar mig.....så talar jag inte sanning ;)
SvaraRaderalägger till att prova listan :)