tisdag 1 januari 2013

Helstekt fläskytterfilé med bacon lchf

Först av allt vill jag önska er som kikar in här 
en riktigt god fortsättning på det nya året!
Idag, årets första dag, har vi njutit av en riktigt
saftig, mör och god helstekt fläskytterfilé.
Till den serverade jag förvälld, smörstekt brysselkål,
en supergod vitlökssås, sallad och potatis till de som ville ha.
Efterrätten var en ljuvligt god frusen chokladtårta
med apelsinsmak och den kommer det recept på 
lite senare.



HELSTEKT FLÄSKYTTERFILÈ med BACON     lchf

5 portioner

1 kg fläskytterfilé
1 paket bacon
salt
grovmalen svartpeppar 
vitlökspulver
Forest Blend (Santa Maria)
smör till stekning

1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Putsa filén och gnid in den med kryddorna
3. Stek filén i smör i en stor stekpanna för fin yta.
4. Sätt köttet i en smord ugnsform och lägg baconskivorna 
    ovanpå så de täcker filén runtom, med baconskarven neråt.
5. Stek i ugnen på 150 grader tills du får en kärntemperatur
     på 70 grader, (ca 40 - 45 minuter).
6. Ta ut köttet och lägg det i aluminiumfolie att vila en stund 
     innan du skär upp det. Spar skyn till såsen.




VITLÖKSSÅS      lchf

1 ask Créme Bonjour Vitlök
ca 3 dl grädde
kinesisk soja 
kalvfond
Forest Blend (Santa Maria)
skyn från fläskfilén

1. Blanda ihop Créme Bonjour Vitlök och grädde i en kastrull och koka upp.
2. Smaksätt med en skvätt soja och kalvfond, krydda.
3. Häll i skyn från fläskfilén och låt småputtra några minuter.





6 kommentarer:

  1. Hej igen Margot! Jag lämnade en kommentar på trädgårdsbloggen och hade ingen aning om att du blogggar om lchf :) Jag är trogen lchf sedan 2 år tillbaka och att ha en bra receptsida när inspirationen tryter är guld! Så nu följer jag dig här med!

    Må gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Veronica! Kul att du hittade hit, välkommen! Hoppas du hittar mycket matnyttigt här:)
      Ha det gott!

      Radera
  2. Hej!
    Det här både låter och ser supersmarrigt ut :-) Vad är Forest Blend? en krydda gissar jag...men kan man byta ut den mot något annat eller avgör den smaken?
    Ska man krydda rikligt med kryddorna, sparsamt eller lagom?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Forest Blend är en kryddblandning från Santa Maria, en kryddkvarn! Kryddblandningen innehåller lök, medelhavssalt, svamp, persilja, timjan, rosmarin, svartpeppar och vitlök! Det går säkert att byta ut till vilka kryddor man vill, krydda lite lagom! Det som gör köttet så saftigt och gott är att man steker det på låg ugnsvärme! Med vänlig hälsning Margot

      Radera
  3. Tack för svaret Margot. Detta blir fredagsmiddagen idag! Ser fram emot det. Kryddan låter god, vi får se hur jag gör med kryddning.

    SvaraRadera
  4. "Mamma, mamma det här var det super-duper godaste maten du har lagat NÅNSIN!"

    Dagens 5-åring! :-D

    SvaraRadera