Idag blev det goda peppriga köttfärsbiffar med en god sås till
middag. Har man bara köttfärs i frysen så finns det alltid något gott
att fixa till. Familjen lät sig väl smaka av de smarriga biffarna och
vill gärna ha dem flera gånger, därför lägger jag in dem här bland
recepten för att komma ihåg vad jag använde för ingredienser.
PEPPRIGA KÖTTFÄRSBIFFAR I GOD SÅS lchf
4 portioner
500 g blandfärs
3/4 dl vispgrädde
2 äggulor
1 msk kalvfond
2 mindre schalottenlökar
3/4 tsk salt
3/4 tsk 4-pepparblandning, krossad
smör till stekning
SÅS
1 tsk 4-pepparblandning, krossad
1 krm grovmalen svartpeppar
1 msk smör
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 köttbuljongtärning
1 msk tomatpuré
Roasted Garlic & Pepper (santa maria)
Vitlöksgräslök att strö över vid servering
1. Blanda grädde, äggulor, finhackad lök, salt och peppar.
2. Blanda ner köttfärsen
3. Forma 8 platta biffar av smeten och stek dem i smör
ca 3 minuter på varje sida.
4. Till såsen fräses pepparn någon minut i smöret.
5. Tillsätt grädde, creme fraiche, buljongtärning och tomatpuré,
låt såsen sjuda ihop och smaksätt med Roasted Garlic & Pepper.
6. Häll såsen över biffarna i stekpannan och låt allt sjuda ca 5 - 10 minuter.
7. Strö över vitlöksgräslök (kinesisk gräslök) vid serveringen och
servera med valfria tillbehör
Mmm...smaskens! Perfekt vardagsmat!
SvaraRaderaHa en fin dag!
Kram kram
//Lana
SvaraRaderahttp://vindsromantik.blogspot.se/
Sååå gott, har nu gjort det här till middag, Tack!
Kram Margaretha