Igår bjöd jag på de här goda Spenatpannkakorna till lunch.
Riktigt goda, nyttiga och mättande. Spenat borde man äta
lite oftare, måste erkänna att det inte blir så ofta här hos oss,
borde bättra mig där:) De här pannkakorna kommer jag
helt säkert göra fler gånger.
Receptet är ur en "Allt om LCHF" -tidning.
SPENATPANNKAKOR med BACON lchf
4 portioner
500 g frusen hackad spenat
6 ägg
3 dl vispgrädde
2 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
smör att steka i
2 paket bacon
lingon, naturella eller sylt
1. Tina spenaten ordentligt och låt den rinna av i en finmaskig sil.
Pressa sedan ur det mesta av vätskan.
2. Vispa äggen ca 3 minuter med elvisp.
3. Vispa ner grädden och fiberhusk och fortsätt vispa lite till.
4. Blanda ner den avrunna spenaten och låt sedan stå och
svälla ca 10 minuter.
5. Stek i smör ett par minuter på varje sida på medelvärme.
6. Stek bacon i en separat stekpanna.
7. Servera pannkakorna med bacon och lingon.
Mmm....det här låter gott. Skriver ut receptet på en gång och tänker laga det en dag nästa vecka.
SvaraRaderaKram!
Låter jättegott med spenat i smeten! Älskar spenat, så de här pannkakorna ska testas!
SvaraRaderaHa en fortsatt fin söndag!
Kram kram
//Lana