onsdag 27 juni 2012

Ansjovisrulle lchf

Här kommer receptet på den smaskiga Ansjovisrullen
 jag hade på midsommarbordet. 
Originalreceptet hittade jag i min gamla receptsamling.
Enligt önskemål från familjen har jag 
hunnit göra den en gång till sedan midsommar och 
då passade jag på att justera receptet lite.
Den här goda Ansjovisrullen kommer att serveras många gånger 
framöver här hos oss.
En perfekt rätt att servera på ett buffé-bord då den går bra att göra i förväg.
Gott som en liten kvällsrätt eller till lunch.
Det går bra att frysa in rullen och grädda den halvtinad tills osten smält
och rullen är genomvarm.



ANSJOVISRULLE     lchf

3 ägg
50 g smör
3 dl grädde
2 dl mjölk
3 msk kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
spad från ansjovisen

FYLLNING
25 g smör
2 skivade gula lökar
1 burk ansjovisfiléer, (125 g) hackade
1 dl hackad färsk persilja
1 dl hackad gräslök
2 - 3 dl riven ost
1 dl riven ost till gratinering

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smöra  bakplåtspapper och klä in botten och kanter på en långpanna.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Vispa upp äggen, häll ner smöret och vispa en stund till.
5. Blanda i mjölk, grädde och spadet från ansjovisburken.
6. Blanda ihop kokosnötsmjöl, fiberhusk, bakpulver, 
     salt och peppar i en bunke.
7. Blanda ner i äggsmeten och vispa den slät.
8. Häll smeten i den bakpapperklädda långpannan och 
     grädda i 200 grader i 20 minuter.
9. Lägg ett bakplåtspapper över omeletten och vänd på alltihop.
     Dra av det övre pappret.

Fyllningen
1. Värm smör i en stekpanna och stek löken mjuk.
2. Fördela den stekta löken, hackad ansjovis, persilja, gräslök 
     och 2 - 3 dl riven ost över omeletten.
3. Rulla ihop från långsidan och strö ca 1 dl riven ost över rullen.
4. Innan servering: Ställ in ansjovisrullen i ugnen och gratinera
     tills osten smält och rullen är varm.





4 kommentarer:

  1. Men du, så smaskigt det verkar! Det receptet lägger jag raskt på minnet;-)

    SvaraRadera
  2. Detta låter och ser jättegott ut!! Recept ska sparas ..
    Ha det så bra!
    =)

    SvaraRadera
  3. Jättegott! Receptet sparas! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Mm, det såg riktigt gott ut!

    http://bakasockerfritt.blogg.se/

    SvaraRadera