Igår gjorde jag en riktigt god bärpaj.
Receptet jag utgick från finns i "Baka med Lchf".
Eftersom jag använde frysta bär ändrade jag lite i receptet.
Det går säkert bra att använda vilka bär man vill,
men jag råkade ha hallon och björnbär i frysen
och därför blev det de bären i pajen.
Jag serverade lite vispad grädde till,
men pajen är god bara som den är
om man inte vill ha grädde.
Ska testa pajen med lite olika bär i sommar.
Mycket smaskig!
BÄRPAJ lchf
Pajbotten:
125 g osaltat smör
2 ägg
1/2 dl Stevia Strö (Ica)
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl fibrex
2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
Fyllning:
4 ägg
knappt 1/2 dl Stevia Strö
1/2 tsk vaniljpulver
300 g philadelfiaost (cream cheese)
ca 3 dl hallon
ca 1 - 2 dl björnbär
Sätt ugnen på 175 grader
Pajbotten
1. Smält smöret. Vispa ägg och sötning pösigt.
Häll i det smälta smöret.
2. Blanda kokosnötsmjöl och fibrex med bakpulver
och vaniljpulver i en skål. Häll ner blandningen i äggsmeten
och arbeta ihop degen.
3. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter.
Fyllningen:
1. Vispa ihop ägg, sötning och philadelfiaost.
2. Häll ner blandningen i pajskalet och fördela bären ovanpå.
3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 35 - 40 minuter.
4. Låt svalna och servera ev. med vispad grädde.
Tips: Använder man färska bär kan man minska äggmängden i fyllningen till 2 stycken och även minska tiden i ugnen till 30 minuter. Fyllningen behöver inte stanna helt i ugnen, den stelnar lite när den svalnar.
Det låter så gott! Perfekt till sommarfika ljumma kvällar på altanen! :) Bara det blir varmare nån gång! :)
SvaraRaderaHa en fin lördagskväll!
Kram
//Lana
Hej, Gud va gott det låter! :)
SvaraRaderaVet du om man kan byta ut kokosnötsmjöl mot något? :)
Hej! Du kan kanske testa att ta mandelmjöl istället men då kan du säkert öka mängden lite, kanske 1,5 dl. Prova dig fram tills smeten känns bra, den var lite kletig men ändå lätt att bre ut i formen med en sked.
Radera