Den här gratängen har jag gjort några gånger,
även som ersättning för Janssons Frestelse och den är mycket god.
Den har förekommit på många olika bloggar i lite olika varianter.
För några dagar sedan serverade jag gratängen
tillsammans med sallad och stekt Kabanosse.
RÄTTIKAGRATÄNG
4 - 6 port
ca 800 g rättika
2 stora schalottenlökar
4 - 5 dl grädde
salt
mandelmjöl
hyvlat smör
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och strimla rättikan. Förväll den i lättsaltat vatten ca 10 minuter.
Häll bort kokvattnet.
OBS! Ånga av rättikan väl så gratängen inte blir vattnig.
3. Skiva schalottenlök och varva rättika och lök i en ugnsform, salta lite.
4. Häll grädden över, strö på mandelmjöl (eller pofiber)
och hyvla lite smör över.
5. Grädda i 200 grader i ca 45 - 50 minuter.
Spännande med mandelmjöl i gratäng! Det måste jag prova!
SvaraRaderaHa en fin kväll!
Kram
//Lana