onsdag 6 juni 2012

Rättikagratäng lchf

Den här gratängen har jag gjort några gånger, 
även som ersättning för Janssons Frestelse och den är mycket god.
Den har förekommit på många olika bloggar i lite olika varianter.
För några dagar sedan serverade jag gratängen
 tillsammans med sallad och stekt Kabanosse.



RÄTTIKAGRATÄNG

4 - 6 port

ca 800 g rättika
2 stora schalottenlökar
4 - 5 dl grädde
salt
mandelmjöl
hyvlat smör

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och strimla rättikan. Förväll den i lättsaltat vatten ca 10 minuter.
     Häll bort kokvattnet.
     OBS! Ånga av rättikan väl så gratängen inte blir vattnig.
3. Skiva schalottenlök och varva rättika och lök i en ugnsform,  salta lite.
4. Häll grädden över, strö på mandelmjöl (eller pofiber) 
     och hyvla lite smör över.
5. Grädda i 200 grader i ca 45 - 50 minuter.



1 kommentar:

  1. Spännande med mandelmjöl i gratäng! Det måste jag prova!
    Ha en fin kväll!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera