Det är kul att göra egna sill-inläggningar, snabbt och gott.
I år till midsommarbordet gjorde jag två olika sorters inläggningar,
Vitlökssill, som jag gjort tidigare och ny för i år var den goda
Skärgårdsillen.
Det är lätt att dubbla receptet ifall det är många som ska äta.
SKÄRGÅRDSSILL
ca 5 port
1 burk 5-minuters inläggningssill (420g)
1 dl majonnäs
1,5 dl gräddfil
0,5 dl finskuren gräslök
0,5 dl finskuren dill
1 burk röd stenbitsrom (80g)
0,5 msk färskpressad citronsaft
0,5 krm salt
0,5 krm vitpeppar
1. Blanda alla ingredienser utom sillen i en bunke.
2. Häll av spadet och skär sillen i sneda bitar ifall den är hel.
Blanda sillbitarna med röran.
3. Lägg sillröran i en väl rengjord glasburk och sätt på ett lock.
Låt stå i kylen 1 - 2 dygn före servering.
Jag har fortfarande inte lärt mig att äta sill... ;)
SvaraRaderaMen själva röran, utan sill, tycker jag låter otroligt gott!
Ska nog göra något liknande fast med räkor och lax i! :)
Ha en toppen dag!
Kram
//Lana
Den här är, sedan flera år, min sambos favorit. Stort tack för idén. 😊
SvaraRadera