Jag var ju bara tvungen att få baka en kaka och testa att använda Sukrin, som jag fick hem i helgen. Eftersom jag ville prova ett nytt recept så tog jag ett chokladkakerecept ur en Ica-tidning och gjorde om det till LCHF. Bytte helt enkelt ut sockret mot Sukrin och mjölet mot mandel och valnötter och ökade lite ingredienser här och där :-)
Resultatet blev över förväntan, mycket gott tillsammans med lite vispad grädde!
CHOKLADKAKA med valnötter lchf
150 g smör
100 g mörk choklad (Marabou Premium 86 %)
3 ägg
1 dl sukrin
1 krm salt
1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl valnöt-mjöl (mal valnötter i mandelkvarn)
1/2 dl valnötsbitar
1. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform,
ca 24 cm i diameter.
2. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Ta den från värmen och blanda ner chokladen i bitar och rör tills den smält.
3. Blanda i sukrin och salt och vispa tills sukrinet smält.
4. Ha i ett ägg i taget och vispa kraftigt mellan varje ägg.
5. Rör försiktigt ner mandel - och valnöts mjölet, och även valnötsbitarna (valnötter brutna i mindre bitar)
6. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 25 - 30 minuter.
7. Låt kakan svalna och ställ in den i kylen några timmar, helst över natten.
Avnjuts tillsammans med vispad grädde och kanske lite bär!
Antar att det är någon slags sockerersättning?
SvaraRaderaNu ska jag kolla runt bland dina recept...