För några dagar sedan blev jag så sugen på något gott och det här blev resultatet; något mittemellan glass och cheesecake, vad man än väljer att kalla glassen så är den god!! Jag utgick från det här receptet, hittade lite vit choklad i skåpet och skivade jordgubbar i frysen! Dessutom använde jag kvarg istället för philadelfiaost.
Godast när man låter glassen stå framme ett bra tag innan man äter den, så den är lite mjuk och krämig. Mycket gott!!
JORDGUBBSGLASS CHEESECAKE
250 g kvarg eller philadelfiaost
3 stora ägg (gulor och vitor för sig)
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl hårt vispad grädde
ca 400 - 500 g skivade jordgubbar
ca 70 g grovt hackad vit choklad
¤ Vispa vitorna hårt och ställ kallt
¤ Vispa grädden hårt och ställ kallt
¤ Blanda ihop kvarg (eller philadelfiaost), äggulor, socker och vaniljsocker. Vispa en stund och ha sedan i jordgubbarna, vispa så att de mosas lite.
¤ Häll i den hackade chokladen
¤ Blanda ner den vispade grädden
¤ Vänd till sist försiktigt ner de hårt vispade vitorna
¤ Häll ner blandningen i en stor pajform och ställ in i frysen ca 7 - 8 timmar eller över natten
Låt tina minst 1/2 timme före servering
Glassen är perfekt att ha som efterrätt, då man kan göra den flera dagar på förhand och förvara i frysen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar