tisdag 22 februari 2011

Kycklingwok


Den här rätten har blivit en ofta återkommande favorit i vår familj.
Snabbgjord och lätt att variera efter tycke och smak.
Ofta har jag inga exakta mängder, det varierar lite efter tillgång och tillfälle:)
Tillbehör till woken varierar också efter tycke och smak,
allt från ris, pasta till potatis, eller bara sallad till.
 Mycket gott blir det i allafall.



KYCKLINGWOK

Blanda ihop ca 3 dl kycklingbuljong (på fond), ca 2 msk soja, 2 tsk majsena, några msk sweet chilisås, kanske lite mango-ananas sweet chilisås. Ställ blandningen åt sidan tillsvidare.

Skär ca 600 - 700 g kycklingfile i portionsbitar och woka bitarna i olja tills de är brynta runt om. Valfri kryddning:)

Valfri wokblandning, ca 600 g, wokas i olja tills grönsakerna är nästan klara.
Blanda i kycklingbitarna och woka lite till. Häll över den hopblandade såsen, låt puttra några minuter tills såsen tjocknar lite och kycklingen är klar. Smaka av och krydda mer vid behov.

För att variera , ha i lite cashewnötter, kanske lite inlagda aprikoser
skurna i mindre bitar + lite av aprikosspadet.

Smaklig måltid:))


Glöm inte att delta i utlottningen av
Stektermometern/Timern, klick här för att vara med:)

1 kommentar:

  1. Det var länge sen vi wokade här. Måste definitvt snart göras. Vad gott det ser ut ;-)

    SvaraRadera