lördag 19 februari 2011

Kladdkaka med havregryn


På fredagar är jag oftast riktigt trött när jag kommer hem från jobbet och då har jag ingen större lust att ställa mig och göra något omständigt som tar lång tid. Men ändå är det kul att ha något gott att mumsa på i TV-soffan. Visst är det skönt att det finns så många goda och smarriga kladdkake-recept när man snabbt och enkelt vill fixa något gott! Den här kladdkakan var både snabb och mycket god!



KLADDKAKA med havregryn

150 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1/2 msk vaniljsocker

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna någon minut.
3. Blanda ihop alla torra ingredienser.
4. Vispa ner äggen i det smälta smöret.
5. Vispa sedan ner den torra ingrediensblandningen.
6. Spänn fast bakpapper i botten på en springform och bred ut smeten i formen.
7. Grädda kakan i 175 grader ca 20 minuter.

Låt kakan svalna och avnjut med glass eller vispad grädde!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar