Den här goda grytan har jag gjort två gånger nu och
måste lägga in receptet här för att inte glömma vilka
ingredienser jag använde. Igår när jag gjorde grytan
lade jag till bacon och det blev riktigt smarrigt.
FLÄSKFILÈGRYTA MED BACON lchf
ca 5 - 6 portioner
1 fläskfilé, ca 650g
Roasted Garlic & Pepper (santa maria)
1 gul lök
1/2 paprika
1 burk skivade champinjoner
1 paket bacon
2 dl creme fraiche
1 ask creme cheese, vitlök och örter
3 dl grädde
1 msk soja
1 msk kalvfond
grovmalen svartpeppar
Roasted Garlic & Pepper
1 tsk Sambal Oelek
några varv på Chili Explosion-kvarnen (santa maria)
1. Putsa fläskfilén från senor och skär den i grytbitar.
Krydda bitarna med lite Roasted Garlic & Pepper runtom.
2. Ansa lök och paprika och hacka grovt.
Skär bacon i små bitar.
3. Fräs filébitarna snabbt i smör i en stor het stekpanna.
Flytta bort bitarna från stekpannan.
4. Fortsätt att fräsa löken, paprikan, champinjonerna och baconet
i smör i stekpannan.
5. Blanda ner creme fraiche, creme cheese, grädde och kryddor och
koka upp. Smaka av.
6. Blanda ner det brynta köttet och låt småputtra ca 10 minuter.
7. Servera med valfria tillbehör.
Gott, gott! Bacon piffar upp smaken! :)
SvaraRaderaHa en toppen dag!
Kram kram
//Lana
Åh va gott det var. Tack för ett recept som hamlar i mappen *alla i familjen gillar* :)
SvaraRadera/Petra
Härligt att ni gillade grytan, här i familjen är den också en välkommen favorit på middagsbordet:))
RaderaHa det gott!
Margot
Har nyss lagat detta, smakar underbart även för oss som egentligen inte gillar svamp! MUMS kommer lagas igen :)
SvaraRadera