Ikväll har jag gjort ett bröd som jag blev supernöjd med:)
Jag hade en liten ask med "President Rondele blåmögelost"
i kylen som jag behövde använda till något och då kom jag
på idén att baka en focaccia. Brödet blev över förväntan gott.
En halvtimme efter jag tog det ur ugnen var halva brödet
uppätet och det är ett väldigt bra betyg hos oss:))
Risk för överätning alltså:)
Nästa gång ska jag använda en fyrkantig form så blir det
lättare att skära brödet i skivor.
Här har jag använt en springform som är 24 cm i diameter.
Fyllningen kan man variera efter tycke och smak.
Nu använde jag flingsalt, paprika och purjolök och
brödet blev otroligt smakrikt.
FOCACCIA lchf
4 ägg
1 burk President Rondele, 125 g
100 g kesella
3 msk olivolja
2 dl mandelmjöl
1,5 msk kokosnötsmjöl (Aman Prana)
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
flingsalt + valfri krydda/fyllning att toppa med
lite olivolja att ringla över
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa äggen fluffiga och vispa sedan ner mjukosten,
kesellan och olivoljan.
3. Blanda ihop mandelmjöl, kokosnötsmjöl, fiberhusk, salt och
bakpulver i en skål och vispa sedan ner blandningen i äggvispet.
4. Smöra en springform, ca 24 cm, och häll ner smeten i formen.
5. Toppa med flingsalt och valfri kryddning/fyllning, här använde
jag purjolök och paprika.
6. Ringla över lite olivolja
7. Grädda brödet i mitten av ugnen i 200 grader ca 25 - 30 minuter.
Mums, ser mycket gott ut! En fin färg var det på den!
SvaraRaderaSer oerhört gott ut!!
SvaraRaderaGott !! Gjorde en annan variant i somras. Passade till alla grillningar vi gjorde.
SvaraRadera:)
Låter väldigt gott! Måste testa! :)
SvaraRaderaHa en fin dag!
kram kram
//Lana
Jag backade det här så att jag ersatt President och kesella med en burk Creme Bonjour soltorkade tomater. På focacciaytan hade jag körsbärstomater och rosmarin. Det blev mycket gott, tack för receptet! :)
SvaraRaderaVisst är det bra att man kan variera bröd nästan hur som helst och använda olika ingredienser! Jag brukar variera och ta olika "vätska" nästan varje gång jag bakar bröd:) Kul att du gillade receptet!
Radera