För några dagar sedan gjorde jag en smarrig paj.
Inspirerad av duktiga Lana med bloggen RyskaDockor,
testade jag att använda majonnäs i pajfyllningen
och det blev jättegott.
KYCKLINGPAJ med MAJONNÄS lchf
Pajbotten:
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 ägg
2 msk kallt vatten
75 g kallt smör
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Blanda i ägg, vatten och smör.
Arbeta degen smidig och tryck ut den i en smord pajform, 27 cm,
3. Ställ formen kallt ca 30 minuter, förgrädda sedan bottnen
i 200 grader ca 8 - 10 minuter
Pajfyllning:
ca 350 g färdigstekt kyckling
1 liten purjolök
1 schalottenlök
1/2 paprika
smör att fräsa i
2 ägg
1 ask Philadelfiaost, tomat & pesto
2 dl majonnäs
1 tsk lökpulver
Roasted Garlic & Pepper (santa maria)
salt, svartpeppar
3 dl riven smakrik ost
1. Ansa, hacka och skär lök och paprika och fräs mjukt i smör.
2. Blanda ner kycklingen skuren i småbitar och fräs lite till.
3. Häll röran i det förgräddade pajskalet .
4. Blanda ihop ägg, philadelfiaost och majonnäs och krydda.
5. Häll blandningen över kycklingröran och toppa med riven
smakrik ost.
6. Gratinera pajen i 200 grader ugn ca 30 minuter,
eller tills pajen fått fin färg.
7. Servera med en fräsch sallad.
Vad kul att du tyckte om äggstanning med majonnäs! :)
SvaraRaderaVad längesen jag lagade paj...måste fixa det snarast! Tack tack för påminnelsen!
Ha en toppen kväll!
Kram kram
//Lana