lördag 23 februari 2013

Kycklingpaj med majonnäs

För några dagar sedan gjorde jag en smarrig paj.
Inspirerad av duktiga Lana med bloggen RyskaDockor,
testade jag att använda majonnäs i pajfyllningen
och det blev jättegott.




KYCKLINGPAJ med MAJONNÄS       lchf

Pajbotten:
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 ägg
2 msk kallt vatten
75 g kallt smör

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Blanda i ägg, vatten och smör. 
     Arbeta degen smidig och tryck ut den i en smord pajform, 27 cm,
3. Ställ formen kallt ca 30 minuter, förgrädda sedan bottnen 
     i 200 grader ca 8 - 10 minuter


Pajfyllning:
ca 350 g färdigstekt kyckling
1 liten purjolök
1 schalottenlök
1/2 paprika
smör att fräsa i
2 ägg
1 ask Philadelfiaost, tomat & pesto
2 dl majonnäs
1 tsk lökpulver
Roasted Garlic & Pepper (santa maria)
salt, svartpeppar
3 dl riven smakrik ost

1. Ansa, hacka och skär lök och paprika och fräs mjukt i smör.
2. Blanda ner kycklingen skuren i småbitar och fräs lite till.
3. Häll röran i det förgräddade pajskalet .
4. Blanda ihop ägg, philadelfiaost och majonnäs och krydda.
5. Häll blandningen över kycklingröran och toppa med riven
     smakrik ost.
6. Gratinera pajen i 200 grader ugn ca 30 minuter
     eller tills pajen fått fin färg.
7. Servera med en fräsch sallad.




1 kommentar:

  1. Vad kul att du tyckte om äggstanning med majonnäs! :)
    Vad längesen jag lagade paj...måste fixa det snarast! Tack tack för påminnelsen!
    Ha en toppen kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera