torsdag 14 februari 2013

Fiskgryta (lchf)

Av någon konstig anledning blir det alltför sällan jag
bjuder på fisk härhemma och det är dumt för fisk är ju så gott.
För några dagar sedan hittade jag ett intressant recept på 
Torskgryta på den här fina bloggen, Fröken Nilssons kök.
Kika gärna in där och få många fina tips.
Efter att ha inhandlat fiskkryddan som ingick i receptet
så skred jag till verket för någon dag sedan och bjöd på 
fiskgrytan. Nu är det lite så när jag lagar mat att jag utgår 
från ett visst recept men innan rätten är klar så har jag ändrat
en hel del och så blev det denna gång också:)
Min familj gillar "såsiga" maträtter så därför blev det mera 
sådant i min fiskgryta. Mycket god blev den hursomhelst:)
Jag serverade sallad till fiskgrytan och potatis till de som ville.
Mycket smarrigt!



FISKGRYTA       lchf

4 portioner

1 paket fryst torsk
1 paket bacon
ca 150 g purjolök
1 schalottenlök
2 dl Creme Fraiche
1 dl grädde 
1 ask Philadelfiaost Gräslök, 200 g
Santa Maria Seafood & Fish
Svartpeppar
smör till stekning

1. Tina fisken och dela den i bitar och krydda med
     Seafood & Fish-kryddan runt om.
2. Strimla bacon, purjolök och schalottenlök, stek i smör.
3. Häll på creme fraiche, grädde, philadelfiaost och låt puttra ihop
     innan du tillsätter fisken.
4. Låt sjuda några minuter så fiskbitarna blir genomkokta och krydda
     med svartpeppar.

Ät och njut!




4 kommentarer:

  1. Mums, vad gott! :)
    Ha en fortsatt fin kväll!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Ännu ett av dina recept jag måste provlaga. Tack för att du delar med dig.
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Haha ja jag har oxå lite svårt med att hålla mig till receptet!!

    SvaraRadera