onsdag 6 februari 2013

Focaccia (lchf)

Ikväll har jag gjort ett bröd som jag blev supernöjd med:)
Jag hade en liten ask med "President Rondele blåmögelost"
i kylen som jag behövde använda till något och då kom jag 
på idén att baka en focaccia. Brödet blev över förväntan gott.
En halvtimme efter jag tog det ur ugnen var halva brödet 
uppätet och det är ett väldigt bra betyg hos oss:))
Risk för överätning alltså:)

Nästa gång ska jag använda en fyrkantig form så blir det
lättare att skära brödet i skivor.
Här har jag använt en springform som är 24 cm i diameter.

Fyllningen kan man variera efter tycke och smak.
Nu använde jag flingsalt, paprika och purjolök och 
brödet blev otroligt smakrikt.



FOCACCIA     lchf


4 ägg
1 burk President Rondele,  125 g
100 g kesella
3 msk olivolja
2 dl mandelmjöl
1,5 msk kokosnötsmjöl  (Aman Prana)
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
flingsalt + valfri krydda/fyllning att toppa med
lite olivolja att ringla över


1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa äggen fluffiga och vispa sedan ner mjukosten,
     kesellan och olivoljan.
3. Blanda ihop mandelmjöl, kokosnötsmjöl, fiberhusk, salt och 
     bakpulver i en skål och vispa sedan ner blandningen i äggvispet.
4. Smöra en springform, ca 24 cm, och häll ner smeten i formen.
5. Toppa med flingsalt och valfri kryddning/fyllning, här använde
     jag purjolök och paprika.
6. Ringla över lite olivolja
7. Grädda brödet i mitten av ugnen i 200 grader ca 25 - 30 minuter.




6 kommentarer:

  1. Mums, ser mycket gott ut! En fin färg var det på den!

    SvaraRadera
  2. Gott !! Gjorde en annan variant i somras. Passade till alla grillningar vi gjorde.
    :)

    SvaraRadera
  3. Låter väldigt gott! Måste testa! :)
    Ha en fin dag!
    kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  4. Jag backade det här så att jag ersatt President och kesella med en burk Creme Bonjour soltorkade tomater. På focacciaytan hade jag körsbärstomater och rosmarin. Det blev mycket gott, tack för receptet! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det bra att man kan variera bröd nästan hur som helst och använda olika ingredienser! Jag brukar variera och ta olika "vätska" nästan varje gång jag bakar bröd:) Kul att du gillade receptet!

      Radera